Terug

Volg Vandaag Inside

Kroatië verovert brons op WK na nipte zege op Marokko

Kroatië verovert brons op WK na nipte zege op Marokko

17 dec 2022, 17:54

Marokko heeft op het WK net naast een medaille gegrepen. De best presterende Afrikaanse landenploeg ooit op een mondiale eindronde verloor met 2-1 van Kroatië in de wedstrijd om de derde plaats, die werd gespeeld in het Khalifa International-stadion van Doha.

Josko Gvardiol kopte Kroatië in de 7e minuut na een ingestudeerde vrije trap op voorsprong. Achraf Dari maakte in de 9e minuut gelijk voor Marokko. Mislav Orsić schoot Kroatië in de 42e minuut met een voorsprong de rust in.

Kroatië, een land met nog geen 4 miljoen inwoners, eindigde als tweede op het vorige WK in Rusland. De Kroaten versloegen op het WK van 1998 het Nederlands elftal in de troostfinale. Marokko bereikte op dit WK als eerste Afrikaanse landenploeg ooit de halve finale.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.