Terug

Volg Vandaag Inside

Kroatië onderuit bij Hongarije

Kroatië onderuit bij Hongarije

24 mrt 2019, 21:13

BOEDAPEST (ANP) - Kroatië heeft in de kwalificatie voor het EK voetbal een nederlaag moeten incasseren bij Hongarije. De finalist van het afgelopen WK ging in Boedapest met 2-1 onderuit. Kroatië heeft in groep E nu net als Hongarije en Slowakije drie punten na twee duels. Wales heeft ook drie punten, maar dat land speelde pas een wedstrijd.

De Kroatische middenvelder Ante Rebic zette de bezoekers al in de dertiende minuut op 1-0 op aangeven van Andrej Kramaric. De Hongaren kwamen nog ruim voor rust op gelijke hoogte. Ádám Szalai schoot de 1-1 binnen op aangeven van voormalig PSV'er Balázs Dzsudzsák, die zijn honderdste interland speelde.

Een kwartier voor tijd kwam Hongarije op 2-1. Máté Pátkai kreeg de bal met zijn hoofd niet helemaal onder controle, maar kon hem vervolgens wel achter doelman Lovre Kalinic tikken.

Daniel James

Kroatië was de kwalificatiereeks donderdag begonnen met een moeizame zege op Azerbeidzjan (2-1). Hongarije verloor toen met 2-0 bij Slowakije.

De Slowaken gingen zondag met 1-0 onderuit bij Wales. Daniel James maakte al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.