Terug

Volg Vandaag Inside

KRO-NCRV: nog een mismatch in Spoorloos

KRO-NCRV: nog een mismatch in Spoorloos

1 feb 2023, 21:30

Bij het televisieprogramma Spoorloos is nog een mismatch ontdekt, dat meldt de KRO-NCRV. Dit is het vierde geval waarvan dat is ontdekt.

Het programma van de omroep zoekt de verloren familieleden op voor mensen die bijvoorbeeld geadopteerd zijn. Vorig jaar ontdekte misdaadjournalist Kees van der Spek dat in Colombia meerdere mensen ten onrechte als biologische ouders werden aangewezen in het programma van presentator Derk Bolt.

De mismatches hadden te maken met een Colombiaanse tussenpersoon die zijn werk niet goed deed. Dit was voor de omroep aanleiding om alle zestien zaken waar deze man bij betrokken was te laten onderzoeken. Er werd hierbij ontdekt dat er nog een zaak was waar de match niet klopte. De Colombiaan zou mogelijk een fraudeur zijn. 

De directrice van de KRO-NCRV heeft in een korte reactie aangegeven dat ze tegenwoordig nauwkeuriger te werk gaan. "Iedere onjuiste match is er één te veel. Het blijkt nu dat dit in vier gevallen niet goed is gegaan en dat betreuren wij uiteraard. Tegenwoordig testen we bij alle zoektochten op DNA."

Bij Vandaag Inside werd geschokt gereageerd op de eerdere onthullingen over Spoorloos. Bekijk het fragment hieronder.

Vandaag Inside-tafel reageert op schokkende onthulling over TV-programma Spoorloos
3:34
Vandaag Inside-tafel reageert op schokkende onthulling over TV-programma Spoorloos

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.