Terug

Volg Vandaag Inside

Kritiek op Duitsers: 'Concentreer je op het WK, niet op politieke demonstraties'

Kritiek op Duitsers: 'Concentreer je op het WK, niet op politieke demonstraties'

4 dec 2022, 14:19

Teams die zich bij het WK in de groepsfase concentreerden op voetbal hebben het beter gedaan dan elftallen die druk waren met "politieke demonstraties". Die opmerking maakte Arsène Wenger, hoofd voetbalontwikkeling van de FIFA, zondag bij een terugblik op de duels uit de eerste ronde.

"Als je naar een WK gaat, weet je dat je de eerste wedstrijd niet mag verliezen", aldus de 73-jarige ex-coach van Arsenal, die verwees naar de goede start van regerend kampioen Frankrijk tegen Australië (4-1). "Teams waren er mentaal klaar voor en concentreerden zich op het WK, niet op politieke demonstraties."

Wenger leek te verwijzen naar Duitsland. De spelers van het elftal van bondscoach Hansi Flick hielden tijdens het maken van de teamfoto, voor aanvang van het duel met Japan, hun hand voor hun mond uit protest tegen de FIFA. De wereldvoetbalbond had een aantal Europese landen verboden de OneLove-aanvoerdersband te dragen.

Duitsland verloor de wedstrijd van Japan met 2-1 en wist de groepsfase uiteindelijk net niet te overleven. Denemarken en België, die zich ook nadrukkelijk uitspraken voor de mensenrechten, bereikten de achtste finales ook niet.

Het WK in Qatar werd overschaduwd door verschillende controverses, zowel op als buiten het veld, vooral om lhbti-rechten. Homoseksualiteit is illegaal in Qatar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.