Kristinsson kopt Willem II naar halve finale

23 jan 2019, 21:33

ENSCHEDE (ANP) - Willem II heeft net als vorig jaar de halve finale van het bekertoernooi gehaald. De Tilburgse eredivisieclub won met 3-2 bij FC Twente, de nummer twee van de eerste divisie. De IJslander Kirstofer Kristinsson kopte de bezoekers vlak voor tijd naar de winst.

Alle vijf de doelpunten vielen in de tweede helft. Vleugelspeler Aitor Cantalapiedra zette de thuisploeg tot twee keer toe op voorsprong. Maar de Spanjaard van FC Twente zag hoe Willem II via een eigen doelpunt van Cristian González en een treffer van Evangelos Pavlidis op gelijke hoogte kwam.

De 19-jarige Kristinsson werd daarna de matchwinner, ook omdat Tom Boere in de laatste minuut nog een grote kans voor FC Twente onbenut liet.