Terug

Volg Vandaag Inside

Kramer met omhaal voor even de held bij ADO

Kramer met omhaal voor even de held bij ADO

14 feb 2021, 08:32

Noem de naam van Michiel Kramer en bijna iedereen in de voetbalwereld heeft wel een mening over hem. Vaak gaat het dan om vervelende overtredingen, praten tegen de scheidsrechter of tegenstander en natuurlijk ook het moment dat hij drie jaar geleden als wisselspeler van Feyenoord tijdens de rust van een bekerwedstrijd een broodje kroket at. Zaterdag stond Kramer opnieuw in de schijnwerpers, maar positief deze keer. In blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen PSV zorgde hij als aanvoerder van ADO Den Haag met een mooie omhaal voor de niet meer verwachte 2-2.

"Ik dacht dat hij zijn rug zou breken", grapte trainer Ruud Brood over de lange Kramer. De spits kreeg de bal met de rug naar het doel aangespeeld en een omhaal was het meest voor de hand liggende. De poging slaagde wonderwel.

ADO toonde zich daarmee bijzonder efficiënt. PSV was vrijwel het gehele duel de betere ploeg en noteerde 34 schotpogingen waarvan 15 op doel. Kort voor de 2-2 van Kramer kreeg PSV nog enkele goede kansen om het duel definitief te beslissen.

"Zo soepel ging de omhaal nou ook weer niet, hoor. Ik heb er ook best wel spijt van", zei Kramer lachend. "Ik voel het best wel in mijn lichaam nu. Hij zat er in, dat is het belangrijkste. Of ik het doelpunt morgen aan mijn kinderen ga laten zien? Ik denk dat ze 'm al wel gezien hebben, hoor."

Het punt is voor ADO belangrijk in de strijd tegen degradatie, zeker na de zege van concurrent RKC Waalwijk vrijdag op FC Emmen (1-0). ADO staat nu zeventiende met 13 punten. Nummer 16 Willem II heeft ook 13 punten. Hekkensluiter FC Emmen staat op 6 punten. De onderste twee clubs degraderen aan het einde rechtstreeks.

Naast Kramer was ook de Oostenrijkse doelman Martin Fraisl met de nodige goede reddingen belangrijk voor ADO. "Het maakt niet zoveel uit wie de hoofdrol had", zegt de 32-jarige Kramer. "We doen het met z'n allen. We moeten met ADO Den Haag in de eredivisie blijven, daar gaat het om."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.