Terug

Volg Vandaag Inside

Krabbendam en Van Egmond over oud-hoofdredacteur Johan: 'Toen werd hij helemaal gek!'

Krabbendam en Van Egmond over oud-hoofdredacteur Johan: 'Toen werd hij helemaal gek!'

30 mrt 2022, 16:40

Johan Derksen was tussen 2000 en 2013 hoofdredacteur van het blad Voetbal International. Volgens Martijn Krabbendam en Michel van Egmond vond de besnorde analist het enorm belangrijk dat de provincie in artikelen niet werd achtergesteld ten opzichte van de Randstad. Dat vertellen de twee verslaggevers in de Dick Voormekaar Podcast.

'Vroeger mocht je van Johan nooit zeggen dat iets ver weg was, hé?', stelt Krabbendam. 'Als je naar Veendam werd gestuurd, dan had je weleens de neiging om te zeggen: Dat is ver, zeg! Dan werd Johan altijd boos, want voor mensen uit Emmen was Veendam helemaal niet ver.' Bestsellerauteur Van Egmond onderschrijft dat en weet nog goed dat 'het hoge noorden' ook nooit op die wijze omschreven mocht worden.

Krabbendam zag dat de nestor van Vandaag Inside daarmee voorkwam dat westerlingen op de redactie de provincie belachelijk maakten. 'Leo Verheul schreef ooit dat er in Enschede mooie gebouwen stonden en zélfs Grand Café's waren. Toen werd Johan helemaal gek!', aldus de Feyenoord-watcher.

'Johan nam ook echt verslaggevers aan op basis van hun woonplaats. Dan liep er weer iemand rond en zei hij: Ja, die heb ik aangenomen. Die komt uit Waddinxveen. Of: Ik moet ook iemand uit Dalfsen hebben. Of ze een pen konden vasthouden, deed niet echt ter zaken...', blikt Van Egmond terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.