Terug

Volg Vandaag Inside

Kostbare zege Anderlecht in strijd play-offs

Kostbare zege Anderlecht in strijd play-offs

3 mrt 2019, 20:57

LOKEREN (ANP) - Anderlecht heeft een belangrijke overwinning behaald in de strijd om deelname aan de play-offs voor de Belgische voetbaltitel. Het team van de Nederlandse trainer Fred Rutten won met 2-1 bij KSC Lokeren, dat daarmee na 23 jaar degradeert uit de hoogste klasse.

De Kroaat Ivan Santini zette Anderlecht na ruim een kwartier spelen op voorsprong. In de tweede helft nam invaller Pieter Gerkens de tweede treffer voor zijn rekening. De tegentreffer van José Cevallos kwam te laat voor Lokeren.

Anderlecht is na 28 van de dertig speelronden de nummer zes op de ranglijst. Dat is aan het einde van de rit precies genoeg voor deelname aan de play-offs. Anderlecht heeft één punt voorsprong op nummer zeven Gent. De club uit Brussel speelt de laatste twee reguliere speelronden tegen Kortrijk (dat achtste staat) en Oostende (veertiende op de ranglijst).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.