Terug

Volg Vandaag Inside

Koploper Tottenham Hotspur verslaat Arsenal in Londense derby

Koploper Tottenham Hotspur verslaat Arsenal in Londense derby

6 dec 2020, 20:31

Tottenham Hotspur heeft in de Premier League de koppositie geconsolideerd. De ploeg van coach José Mourinho versloeg op eigen veld stadgenoot Arsenal met 2-0. Son Heung-min en Harry Kane kwamen in de eerste helft tot scoren. Basisspeler Steven Bergwijn werd bij de thuisclub in de extra tijd gewisseld.

Bij de Londense derby waren 2000 toeschouwers aanwezig in het stadion, dat een capaciteit heeft van 60.000 bezoekers. Dankzij de versoepeling van de Engelse coronaregels mochten er onder strikte voorwaarden weer wat fans naar binnen.

Liverpool kan in punten op gelijke hoogte komen met Tottenham. De titelverdediger moet dan zondagavond wel thuis winnen van middenmoter Wolverhampton Wanderers.

De Spurs kwamen in de 13e minuut op voorsprong. De Zuid-Koreaan Son kreeg alle tijd en ruimte om uit te halen en deed dat met succes. Het was dit seizoen zijn tiende competitietreffer. Op slag van rust verdubbelde Kane de marge met een schot in de korte hoek, op aangeven van Son. Het was voor Kane zijn 250e doelpunt voor land en club in zijn professionele loopbaan.

Tottenham heeft sinds de thuisnederlaag op 13 september tegen Everton (0-1) niet meer verloren in de Premier League. Arsenal daarentegen haalde 1 punt uit de laatste vier duels en is inmiddels afgegleden naar de vijftiende plek.

Leicester City staat derde met 21 punten, 3 minder dan de Spurs. De ploeg van Brendan Rodgers won met 2-1 bij Sheffield United. Jamie Vardy maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd het winnende doelpunt. Dat was zijn negende treffer in de huidige competitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.