Koploper PSV boekt overtuigende zege op PEC Zwolle

24 feb 2024, 21:56

PSV heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie op overtuigende wijze gewonnen. De koploper was met liefst 7-1 te sterk. Voor PSV, dat nog altijd ongeslagen is, betekende het de derde overwinning op een rij in de competitie.

Johan Bakayoko kopte PSV na een half uur op voorsprong. Kort daarna scoorde Luuk de Jong ook met zijn hoofd, uit een hoekschop van Joey Veerman. Zwolle kwam kort voor rust terug in de wedstrijd, toen PSV-doelman Walter Benítez in de fout ging bij een schot van Eliano Reijnders (1-2).

PSV haalde na rust de spanning gauw uit de wedstrijd. De Jong schoot in de 51e minuut van dichtbij binnen en ook Bakayoko had na een uur spelen weer succes (1-4). De vijfde PSV-treffer kwam op naam van De Jong, die met 22 doelpunten nu topscorer in de Eredivisie is. Sam Kersten werkte de bal daarna nog in eigen doel en invaller Ricardo Pepi was trefzeker.

PSV heeft 13 punten voorsprong op Feyenoord, dat zondag een uitwedstrijd tegen Almere City speelt.

Wesley Sneijder verklaarde eerder bij Veronica Offside het succes van PSV: "Die twee maken het verschil". Bekijk de video bovenaan deze pagina.