Terug

Volg Vandaag Inside

Koploper Manchester City klopt Arsenal opnieuw

Koploper Manchester City klopt Arsenal opnieuw

21 feb 2021, 20:36

Manchester City heeft voor de derde keer dit seizoen gewonnen van Arsenal. De koploper van de Premier League klopte de 'Gunners' in Londen met 1-0. Eerder dit seizoen was City op eigen veld met 1-0 te sterk voor Arsenal en eind december eindigde het onderlinge duel in de League Cup in 4-1 voor de club uit Manchester.

Voor City was het de achttiende overwinning op rij in alle competities. De ploeg van coach Pep Guardiola behield in de Premier League een voorsprong van 10 punten op nummer 2 Leicester City, dat eerder op zondag met 2-1 won bij Aston Villa. Manchester United kan zondagavond weer op gelijke hoogte komen met Leicester City. De ploeg van coach Ole Gunnar Solskjaer moet daarvoor winnen in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United.

Raheem Sterling was in de beginfase de gevaarlijkste man bij City. Hij kopte al in de 2e minuut raak en was kort daarna dicht bij 0-2. Hij wachtte echter te lang met schieten, waardoor doelman Bernd Leno redding kon brengen. Na de wervelende beginfase viel de productie bij de bezoekers stil. City had echter het geluk, dat ook Arsenal in de afronding niet scherp was.

Het duel in Londen was speciaal voor beide Spaanse trainers. Mikel Arteta (Arsenal) is de voormalige assistent van Guardiola bij Manchester City. De oud-speler van Arsenal trad eind 2019 als hoofdcoach in dienst van de Londense club.

Manchester City speelt woensdag in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.