Koploper Liverpool verspeelt punten tegen West Bromwich Albion

27 dec 2020, 20:34

Liverpool heeft punten verspeeld in de Premier League. De landskampioen bleef in eigen huis op 1-1 steken tegen West Bromwich Albion, dat voorlaatste staat. Liverpool heeft aan kop in de Premier League drie punten voorsprong op stadsgenoot Everton.

Sadio Mané opende in de 12e minuut de score voor Liverpool, waar Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd speelde. De aanvaller nam de bal knap aan na een pass van Joel Matip, kapte een verdediger uit en schoot de bal langs doelman Sam Johnstone. De thuisploeg had tegen het verdedigende West Bromwich bijna de hele tijd de bal, maar verzuimde in de rest van de eerste helft de volgende treffer te maken.

Ook in de tweede helft bleef een tweede treffer bij Liverpool uit, waardoor het toch lang spannend bleef. Zo'n tien minuten voor tijd ging het mis voor de ploeg van Jürgen Klopp. De steeds opportunistischer spelende bezoekers kwamen op gelijke hoogte. Op een lange voorzet van invaller Matheus Pereira kopte Semi Ajayi de gelijkmaker binnen. Liverpool kon het puntenverlies daarna niet meer voorkomen.

Roberto Firmino kreeg in de slotfase nog een grote kans om Liverpool alsnog de zege te bezorgen. Zijn kopbal werd echter gestopt door doelman Johnstone.

"We wilden winnen en we hadden moeten winnen, maar nu ik de volledige 95 minuten heb gezien denk ik dat ze een punt verdienden", zei Klopp. Een andere tegenvaller voor de coach was het uitvallen van verdediger Matip, die wegens een spierblessure moest worden vervangen. De Duitse Liverpool-coach heeft bezettingsproblemen in de defensie met de langdurig afwezige Virgil van Dijk en Joe Gomez.

"Als je verslapt, is dit wat je krijgt", zei Andy Robertson van Liverpool tegen Sky Sports. "Als je het opneemt tegen een team van Sam Allardyce weet je dat zij niet opgeven en de enige kans die ze krijgen zullen benutten."

Volgens Robertson leek het erop alsof de ploeg in de tweede helft niet meer de kansen wilde creëren. "Iedereen van ons maakte fouten in de tweede helft die niet mogen gebeuren", vond hij. "We kunnen er niet te lang over treuren, maar het is een grote teleurstelling."