Koploper Internazionale levert in Napels 2 punten in

19 apr 2021, 00:51

Koploper Internazionale heeft bij Napoli 2 punten ingeleverd. Het duel eindigde in 1-1. Dankzij een flinke voorsprong op de achtervolgers hoeft trainer Antonio Conte zich in de titelrace na de remise in Napels nog geen echte zorgen te maken.

Napoli kwam in de 36e minuut op voorsprong door een onhandige actie van keeper Samir Handanovic. De Sloveense doelman kreeg een voorzet van Lorenzo Insigne niet goed te pakken en enigszins gehinderd door zijn ploeggenoot Stefan de Vrij duwde hij de bal over zijn eigen doellijn: 1-0.

Christian Eriksen zorgde 10 minuten na de rust voor de gelijkmaker met een fraaie schuiver. Inter kon daarna de winnende treffer niet afdwingen.

Nummer 2 AC Milan won eerder op de dag met 2-1 van Genoa. Titelhouder Juventus verloor met 1-0 bij Atalanta. Daardoor leidt Inter nu met 75 punten, gevolgd door AC Milan (66), Atalanta (64), Juventus (62) en Napoli (60). De eerste vier teams in de eindstand van de Serie A plaatsen zich voor de Champions League.