Terug

Volg Vandaag Inside

Koploper City zet schutterende kampioen Liverpool op 10 punten

Koploper City zet schutterende kampioen Liverpool op 10 punten

7 feb 2021, 20:25

Liverpool kan titelprolongatie in de Premier League vergeten. De regerend landskampioen, met Georginio Wijnaldum in het basisteam, verloor op eigen veld met pijnlijke cijfers van koploper Manchester City: 1-4, na een ruststand van 0-0. De achterstand van de 'Reds' op de lijstaanvoerder liep daardoor op tot 10 punten, ook nog met een wedstrijd meer gespeeld.

Ilkay Gündogan was de man van de wedstrijd. De Duitse middenvelder van City scoorde twee keer nadat hij in de slotfase van de eerste helft eerst nog een strafschop had gemist. Ook Raheem Sterling en Phil Foden brachten een treffer op hun naam.

Voor Liverpool, met Alisson als onzekere doelman, was het de derde opeenvolgende competitienederlaag in een thuiswedstrijd. Dat gebeurde voor het laatst in 1963.

Manchester City verstevigde met de ruime zege op Anfield de leidende positie in de Premier League. Nummer 2 Manchester United, dat zaterdag op 3-3 bleef steken tegen Everton, staat nu op 5 punten, ook nog met een wedstrijd meer gespeeld. Ook nummer 3 Leicester City kwam niet tot winst: 0-0 bij Wolverhampton Wanderers.

Manchester City was voor de rust nauwelijks gevaarlijk, maar was in de 37e minuut wel heel dicht bij een voorsprong. Gündogan faalde echter vanaf de strafschopstip. Hij schoot de bal hoog over het doel van Alisson nadat Fabinho een overtreding had gemaakt op Sterling. Namens Liverpool, dat voor de rust de betere ploeg was, misten Sadio Mané en Thiago een paar goede kansen.

Gündogan maakte zijn misser kort na de pauze goed. Hij kwam tot scoren uit de rebound van een schot van Foden, dat nog door Alisson werd gekeerd. Na ruim een uur maakte Liverpool gelijk. Mohamed Salah benutte een strafschop nadat hij zelf door Ruben Dias aan zijn arm was getrokken (1-1).

In de slotfase ging het achterin helemaal fout bij Liverpool. Opnieuw Gündogan, Sterling en de uitblinkende Foden straften fouten van met name Alisson hard af: 1-4.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.