Terug

Volg Vandaag Inside

Koploper Atlético verliest bij Sevilla, Barça kan op één punt komen

Koploper Atlético verliest bij Sevilla, Barça kan op één punt komen

5 apr 2021, 01:08

Atlético Madrid heeft in de strijd om de Spaanse titel een kostbare nederlaag geïncasseerd. De koploper ging bij nummer 4 Sevilla met 1-0 onderuit. Daardoor kan FC Barcelona op 1 punt komen van de lijstaanvoerder. De ploeg van trainer Ronald Koeman moet daarvoor maandagavond winnen in de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Real Valladolid. Real Madrid, dat met 2-0 won van SD Eibar, heeft 3 punten minder dan de leidende stadgenoot.

Dankzij keeper Jan Oblak kwam Atlético de beginfase ongeschonden door. De Sloveen stopte een strafschop van Lucas Ocampos, die raak had geschoten in zijn negen voorgaande penalty's in La Liga voor Sevilla. Oblak keerde in de voorgaande competitiewedstrijd op eigen veld tegen Alavés (1-0) in de slotfase ook al een strafschop.

Atlético slaagde er tegen Sevilla, met aanvaller Luuk de Jong als basisspeler, niet in om veel kansen te creëren. Ook clubtopscorer Luis Suárez kon de ban niet breken voor de Madrileense ploeg. Het was Marcos Acuña die in de 70e minuut het verschil maakte. De Argentijn kopte raak uit een voorzet van Jesús Navas. De VAR bekeek het doelpunt aandachtig vanwege een vermeende handsbal, maar greep niet in.

De Jong werd bij de thuisploeg na ruim een uur gewisseld. Karim Rekik bleef op de bank.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.