Terug

Volg Vandaag Inside

Koopmeiners gunde penalty aan Karlsson

Koopmeiners gunde penalty aan Karlsson

20 dec 2020, 20:05

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners voorkwam in het met 5-3 gewonnen duel met Willem II zélf dat hij een hattrick produceerde. Hij gunde bij een 4-2-voorsprong een penalty aan de Zweed Jesper Karlsson, die daar volgens Koopmeiners ooit zelf om heeft gevraagd.

"Ik heb al eens met Jesper gesproken en hij heeft me toen gezegd dat hij ook graag penalty's wil nemen", aldus Koopmeiners voor de camera van FOX Sports. "Ik heb hem destijds gezegd dat ik de strafschoppen neem zolang ik bij AZ speel. Maar als de stand het toelaat, dan gun ik het aan hem. Hij kwam nu naar me toe en zei: 'I need this'."

Koopmeiners, die al op acht goals staat, maakte voor rust met twee doelpunten een achterstand ongedaan. Een eigen doelpunt en een penalty leken even de opmaat te worden voor een pijnlijke middag, maar uiteindelijk herstelde AZ zich knap.

"We begonnen heel slecht, terwijl we juist goed wilden beginnen, en eigenlijk alles wat we hadden afgesproken kwam niet uit. We kregen drie tegengoals op een manier waarop het niet mag, maar gelukkig winnen we hem nog. We komen eraan."

AZ treedt voor de winterstop nog twee keer aan. Woensdag spelen de Alkmaarders thuis tegen Vitesse, zondag wacht de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.