Terug

Volg Vandaag Inside

Koningin Máxima aanwezig bij presentatie samenwerking PSV en Austin FC

Koningin Máxima aanwezig bij presentatie samenwerking PSV en Austin FC

9 sep 2022, 16:47

PSV begint een samenwerkingsverband met de Amerikaanse profclub Austin FC, de huidige nummer 2 uit de Western Conference in de Major League Soccer (MLS). De clubs gaan kennis delen op voetbaltechnisch gebied en ook willen ze hun positie versterken in het internationale voetballandschap. PSV meldt dat de samenwerking ook een commercieel karakter heeft. Ook Koningin Máxima was aanwezig bij de bezegeling van de samenwerking.

"Internationalisering is een belangrijke pijler van PSV", zegt commercieel directeur Frans Janssen. "Wij streven er daarom naar enkele strategische partnerships aan te gaan met clubs uit gebieden waar wij denken impact te kunnen maken. Austin FC is een jonge profclub met potentieel en een groot achterland. Dat maakt het een interessante partner. Door wederzijds onze voetbalkennis te delen, kunnen beide clubs groeien. Voor het gehele netwerk van PSV kan Austin FC bovendien een commerciële ingang in de Verenigde Staten betekenen."

Een delegatie van 35 coaches, trainers en beleidsbepalers van Austin FC was deze zomer te gast bij de jeugdopleiding van PSV. Meerdere coaches van de club uit Texas volgen nu het opleidingsprogramma van de Eindhovenaren. "De gesprekken die wij met PSV voerden, hebben grote indruk achtergelaten. De PSV-structuur van opleiden is uniek en vooruitstrevend in de wereld", aldus Claudio Reyna, technisch directeur van Austin FC. "Met die kennis kunnen wij clubbreed stappen maken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.