Terug

Volg Vandaag Inside

Koning Willem-Alexander laat zich uit over clubvoorkeur

Koning Willem-Alexander laat zich uit over clubvoorkeur

3 feb 2021, 22:20

In een videocall met enkele voorzitters en vertegenwoordigers van sportclubs en veiligheidsregio's heeft Koning Willem-Alexander zich uitgelaten over zijn clubvoorkeur, zo valt te zien in beelden van RTL Boulevard.

Hoewel het algemeen bekend is dat de Koning een voorkeur heeft voor Ajax, heeft hij zich daar nooit expliciet over uitgelaten. Jac Rooijmans, voorzitter van de Eindhovense sportraad, vraagt daarom aan de Koning: 'Dat hebben we nooit van u gehoord, majesteit, welke club u het meest aanhangt. Maar dat zullen we waarschijnlijk ook niet horen.'

Koning Willem-Alexander wil toch wel een antwoord geven: 'Jawel, jawel, jawel. Ik ben altijd neutraal, behalve bij voetbal. En het was een mooi weekend,' lacht hij. Daarmee lijkt de Koning te doelen op de overwinning van Ajax op AZ en het puntenverlies van PSV bij Feyenoord, waardoor koploper Ajax nu zeven punten los staat op de nummer 2.

Dat de Koning een voorkeur heeft voor Ajax, bleek ook al toen hij een bezoekje bracht aan De Kuip. Koningin Máxima bleek wél fan te zijn van Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.