Terug

Volg Vandaag Inside

Koning spreekt zich uit over OneLove-actie: 'Daar moet je sporters niet mee belasten'

Koning spreekt zich uit over OneLove-actie: 'Daar moet je sporters niet mee belasten'

27 apr 2023, 09:25

Koning Willem-Alexander vindt dat sporters tijdens grote sportevenementen niet belast moeten worden met politieke statements. Dat vertelt hij in de podcast Door de ogen van de Koning.

Tijdens het WK in Qatar van 2022 was er veel te doen rondom de OneLove-aanvoerdersband. Omdat het WK in Qatar werd gehouden, werd deze band door de organisatie verboden. Deze aanvoerdersband staat symbool voor verbinding en het tegengaan van discriminatie en racisme. "Daar moet je de sporters niet mee belasten", vertelt de Willem-Alexander. Wel vindt hij dat het moet kunnen wanneer het op eigen initiatief is.

De Koning laat weten dat sporters geen invloed hebben op de keuze van het gastland bij een groot toernooi: "Een sporter is een sporter. Hun hele leven zetten ze alles opzij om op topniveau te kunnen presteren. Het ligt niet aan de voetballers dat er in 2010 gekozen is om een WK in Qatar te houden. Zij zijn sporters, ze hebben zich gekwalificeerd voor het WK. Zij kunnen er niks aan doen waar het WK is en zij moeten zich concentreren op de sport. Sport en politiek moet je op dat niveau uit elkaar houden", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.