Terug

Volg Vandaag Inside

Koning leest troonrede voor het eerst voor met leesbril op

Koning leest troonrede voor het eerst voor met leesbril op

19 sep 2023, 14:00

Koning Willem-Alexander heeft dit jaar tijdens het voorlezen van de troonrede voor het eerst een leesbril op. De koning had die de afgelopen jaren al eens vaker nodig: na een bezoek aan de Waddeneilanden in 2019 droeg hij de bril ook al eens.

Koning Willem-Alexander zei tijdens het uitspreken van de troonrede dat het "maatschappelijk weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt" bescherming verdient. Nog steeds is er kansenongelijkheid in Nederland, heeft niet iedereen toegang tot een fatsoenlijke woning, en is er nog steeds sprake van discriminatie en uitsluiting.

De koning opende zijn tiende troonrede met een terugblik. Tijdens zijn koningschap had hij onder meer te maken met de coronacrisis en de ramp met MH17. Tegelijkertijd spreekt de koning over "honderden hartverwarmende bezoeken en duizenden inspirerende ontmoetingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.