Terug

Volg Vandaag Inside

Koning afgebeeld als Joost Klein op gevel Amsterdams café

26 apr 2024, 15:52

Op het Amsterdamse café De Blaffende Vis is de jaarlijkse gevelversiering voor Koningsdag bekendgemaakt. Dit keer staat koning Willem-Alexander afgebeeld op de gevel in het blauwe pak dat Joost Klein draagt in de videoclip voor zijn songfestivalnummer Europapa. Ook koningin Máxima staat op de gevel, in een zogeheten Aussie, een trainingspak dat veel door gabbers wordt gedragen.

Onder het koningspaar staat de tekst 'Eurovissie-editie Heel Holland Hakt'. "Het draait natuurlijk om Joost Klein en zijn songfestivalnummer Europapa," zegt Jort Vos, eigenaar van de kroeg, tegen Het Parool. "Maar we probeerden daar een grappige draai aan te geven, daarom hebben we besloten Willem-Alexander als Joost Klein af te beelden. We willen met de gevel het gabberthema uitdragen dat in ons songfestivalnummer zit."

Al decennia hangt het café in de Jordaan voor elke Koningsdag een speciale gevelversiering op. Vorig jaar was een afbeelding van prinses Amalia op de fiets te zien, met daarbij een klein portret van Ramses Shaffy en de songtekst 'Laat me'.

Johan Derksen heeft weinig begrip voor de keuze om Joost Klein naar het Songfestival te sturen, vertelde hij bij Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.