Terug

Volg Vandaag Inside

Kompany onzeker van toekomst bij City

Kompany onzeker van toekomst bij City

29 jan 2019, 09:52

MANCHESTER (ANP/RTR) - Vincent Kompany heeft te weinig wedstrijden gespeeld voor Manchester City om zeker te zijn van een nieuw contract. Dat zegt trainer Pep Guardiola van de Engelse kampioen. ,,Hij is een geweldige speler. We missen hem als hij niet meedoet. Kompany is onze aanvoerder en geeft ons op het veld dat beetje extra dat maar weinig verdedigers in de wereld kunnen, maar de realiteit is dat hij in de laatste vijf jaar weinig heeft gespeeld, te weinig'', aldus de Spaanse coach.

De Belgische international is blessuregevoelig, waardoor hij vaak wedstrijden moet overslaan. Die gebrekkige inzet gaat een rol spelen bij de onderhandelingen, weet Guardiola. ,,De club heeft gevoel voor spelers die hier al lang zijn en een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het team, maar beslissingen worden niet genomen op basis van sentiment. Er komt een moment dat het voorbij is voor een speler.''

Kompany speelt sinds 2008 voor Manchester City. Hij won zeven prijzen met de club, inclusief drie titels in de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.