Terug

Volg Vandaag Inside

Kohler niet meer op de bank bij FC Volendam, Dingsdag neemt taken over

Kohler niet meer op de bank bij FC Volendam, Dingsdag neemt taken over

5 dec 2023, 12:27

Assistent Michael Dingsdag neemt tot de winterstop bij FC Volendam de taken van trainer Matthias Kohler over. De Duitse coach verklaarde afgelopen vrijdag samen met de complete technische staf op te stappen uit onvrede over het besluit van de raad van commissarissen om het bestuur van voorzitter Jan Smit te ontslaan.

"Als de club en de spelers een beroep op mij doen, ben ik vanzelfsprekend bereid de club te ondersteunen", verklaarde Dingsdag op de website van Volendam. De interim-coach wordt de komende weken geassisteerd door Regillio Simons en Frank van der Geest.

FC Volendam heeft nog twee wedstrijden op het programma staan voor de winterstop. De ploeg speelt donderdag een uitwedstrijd bij Feyenoord, waarna op 16 december een uitduel met sc Heerenveen volgt.

Het is nog onduidelijk wie de eindverantwoordelijke bij de nummer 17 van de Eredivisie wordt tijdens de tweede helft van het seizoen. Kohler zat afgelopen zaterdag tijdens het duel met PEC Zwolle (5-0-nederlaag) voor het laatst op de bank, al leek hij toen nog een slag om de arm te houden. "Als mensen het statement goed hebben gelezen, dan staat daarin dat we gaan opstappen. Niet dat we dat al hebben gedaan", zei de coach voor aanvang van het duel bij ESPN. "Wij gaan onze plichten goed nakomen en we gaan het goed overdragen."

De raad van commissarissen ontsloeg vorige week Smit en de overige bestuursleden omdat ze volgens de rvc het voortbestaan van Volendam in gevaar zouden brengen. Volgens de rvc heeft de club een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro op een begroting van 11 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.