Terug

Volg Vandaag Inside

Koevermans: 'Interesse van investeerders in Feyenoord'

Koevermans: 'Interesse van investeerders in Feyenoord'

27 dec 2020, 17:18

De clubleiding van Feyenoord hoopt in het voorjaar met zoveel mogelijk potentiële investeerders in gesprek te kunnen gaan. De Rotterdamse club laat momenteel een marktonderzoek doen door de internationale investeringsbank Lazard. "Ik kan al zeggen dat er interesse is", zegt algemeen directeur Mark Koevermans in een interview met RTV Rijnmond. "Hoe concreet dat is, weten we over twee tot drie maanden. Misschien zijn er nul serieuze kandidaten, misschien vijf, misschien tien. Ik hoop natuurlijk op tien."

Feyenoord staat open voor de komst van een investeerder. De club schakelde dit jaar Lazard in om dat proces te begeleiden. "We hebben eerst gekeken naar de vraag: wat vinden we Feyenoord waard? Als je tien mensen vraagt, krijg je tien verschillende waardes", aldus Koevermans. "We hebben ook op papier gezet wat we met Feyenoord willen bereiken. Wat zijn de ambities en wat krijgt een investeerder terug. We hebben vijf, zes punten opgeschreven in een mooi businessplan. Daarmee zijn we de markt opgegaan, om te verkennen of er interesse is."

Koevermans, die niet wil zeggen wat de geschatte waarde van Feyenoord is, hoopt in het voorjaar met de serieuze kandidaten in gesprek te gaan. "Ook dat wordt een traject van enkele maanden. In de zomer komt dat dan mooi samen met de beslissing die we moeten nemen over de mogelijke komst van het nieuwe stadion en hoe we het volgende seizoen ingaan wat betreft corona."

Volgens de directeur is Feyenoord een interessante club voor investeerders. "Omdat je in Nederland snel toegang hebt tot de Champions League. Het is hier relatief betaalbaar om dat voor elkaar te krijgen. De Champions League levert veel geld op en de waarde van spelers gaat omhoog, kijk maar naar onze concurrent uit Amsterdam. Voor een relatief laag bedrag valt dat ook bij Feyenoord te realiseren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.