Koeman wint met Barcelona ook bij Osasuna

7 mrt 2021, 00:30

Trainer Ronald Koeman heeft met FC Barcelona weer een overwinning geboekt in de Spaanse competitie. De Catalanen versloegen Osasuna met 2-0, via doelpunten van Jordi Alba en invaller Ilaix Moriba. Lionel Messi fungeerde bij beide doelpunten als aangever. Barcelona verkleinde de achterstand op koploper Atlético Madrid zo tot 2 punten. De Madrilenen ontvangen zondag stadgenoot Real Madrid, dat 3 punten minder heeft dan Barcelona.

De ploeg van Koeman is nu al zestien wedstrijden op rij ongeslagen in La Liga. De laatste nederlaag dateert van 5 december bij Cádiz (2-1). Eerder deze week wist Barcelona de finale van het Spaanse bekertoernooi te halen, door de return tegen Sevilla na verlenging met 3-0 te winnen.

Alba opende in de 30e minuut de score in Pamplona. De linksback is vaak de aangever bij doelpunten van Messi, maar dit keer waren de rollen omgedraaid. Na een prachtige pass van Messi knalde Alba de bal in de korte hoek langs de keeper van Osasuna. Barcelona, met de oud-Ajacieden Frenkie de Jong en Sergiño Dest de hele wedstrijd in de ploeg, ontsnapte een paar keer aan de gelijkmaker. Zo redde doelman Marc-André ter Stegen knap op een schot van Rubén Garcia. In de 83e minuut besliste de 18-jarige Moriba het duel met de 0-2.

Barcelona speelt woensdag in Parijs de return tegen Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van Koeman staat dan voor de zware opdracht om de 4-1-nederlaag in Camp Nou weg te werken.