Terug

Volg Vandaag Inside

'Koeman wil in winter voor Wijnaldum gaan'

'Koeman wil in winter voor Wijnaldum gaan'

11 dec 2020, 12:09

Sinds de komst van Ronald Koeman bij FC Barcelona wordt Georginio Wijnaldum veelvuldig in verband gebracht met de Catalaanse grootmacht. Vandaag komt de sportkrant Mundo Deportivo met een uitgebreide profielschets van Koeman waarin de ervaren middenvelder uitstekend zou passen, en dus draait de Spaanse geruchtenmolen weer op volle toeren.

Naast een spits en een centrale man is Koeman ook op zoek naar een middenvelder. De krant dat Koeman op zoek is naar 'een middenvelder met benen'. Ofwel, een type speler die zo'n beetje van box-to-box loopt. Wijnaldum is zo'n speler. De krant weet te melden dat Koeman tevens op zoek is naar een middenvelder die de intensiteit en hoge druk kan verhogen en zichzelf in mogelijkheid stelt om tot scoren te komen. Ook die facetten beheerst Wijnaldum. Hij beschikt bij Liverpool over een aflopend contract wat hij naar alle waarschijnlijkheid niet gaat verlengen.

Het enige twistpunt lijkt zich op financieel gebied af te spelen. Zo tekent de krant op dat het de lastige financiële positie van Barcelona is die een winterse komst van Wijnaldum moeilijk maakt.

Toch heeft Koeman een vervanger nodig voor de geblesseerde Sergi Roberto. Roberto is zeker nog zo'n anderhalve maand afwezig. In de wedstrijd tegen Atlético Madrid liep hij een spierscheur op.

Wijnaldum en Koeman hebben samengewerkt bij Oranje. In dertien interlands onder de toenmalige bondscoach was de middenvelder goed voor maar liefst tien doelpunten.

Deze week zagen Wim en René hoe Barcelona verloor van Juventus. Ze constateren een pijnlijke ontwikkeling…

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.