Terug

Volg Vandaag Inside

'Koeman wil groot Barça-talent bij Ajax stallen'

'Koeman wil groot Barça-talent bij Ajax stallen'

21 sep 2020, 12:17

Riqui Puig lijkt op huurbasis te vertrekken uit Barcelona. De 21-jarige middenvelder heeft van Ronald Koeman te horen gekregen dat hij FC Barcelona tijdelijk mag verlaten omdat hij komend seizoen niet in de plannen van de trainer voorkomt.

Puig, die wordt gezien als een van de grootste talenten uit de eigen jeugdopleiding, zat zaterdag niet bij de selectie voor het oefenduel met Elche. Barça-trainer Ronald Koeman reageerde na afloop van het met 1-0 gewonnen duel op de situatie rond de middenvelder. ’We zijn nu drie weken bezig en voor Riqui is er op dit moment simpelweg te veel concurrentie voor zijn positie. Riqui is op een leeftijd waarop hij veel moet spelen, hij kan niet zonder speelminuten. Een vertrek op huurbasis is dan ook een optie.’

Opvallend genoeg adviseerde Ronald Koeman Puig in juni al om op huurbasis naar Ajax te vertrekken. Koeman, die toen nog geen idee had dat hij drie maanden later voor de ploeg van FC Barcelona zou staan, zei in gesprek met Catalunya Radio dat de middenvelder er goed aan zou doen om tijdelijk in de Eredivisie te gaan voetballen. ‘De Nederlandse competitie is niet zo sterk als de Spaanse, maar het is de perfecte leerschool waar je veel minuten kan maken, zeker bij clubs als Ajax. Het is een prachtige kans voor Riqui Puig.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.