Terug

Volg Vandaag Inside

'Koeman wil Dest naar Barcelona halen'

'Koeman wil Dest naar Barcelona halen'

16 sep 2020, 15:58

Sergiño Dest staat op het lijstje van FC Barcelona. De club ziet in de verdediger van Ajax een uitstekende vervanger van Nélson Semedo, die kan rekenen op interesse uit de Premier League.

Het enige probleem bij FC Barcelona: geld. De club beschikt niet over de financiële middelen om spelers te halen en zal eerst spelers moeten verkopen. Ook spelers als Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Lautaro Martínez kunnen pas gehaald worden wanneer er spelers zijn verkocht.

FC Barcelona ziet in Dest, die tussen de 20 en 25 miljoen euro moet kosten, een betaalbare optie. De club verwacht voor Semedo een hoger bedrag te ontvangen, en wil een deel van de opbrengst reserveren voor de komst van Dest.

Ondanks de relatief lage vraagprijs van de Amsterdammers zet Barcelona in op een huurdeal met optie tot koop. Dit heeft te maken met de presidentsverkiezingen, die in 2021 zullen plaatsvinden. Zo kan het nieuwe bestuur volgende zomer besluiten Dest wel of niet definitief over te nemen van Ajax, schrijft Mundo Deportivo.

Ook Héctor Bellerín wordt genoemd in Barcelona. De club ziet in de Arsenal-verdediger, die de jeugdopleiding van FC Barcelona doorliep, ook een prima alternatief voor Nélson Semedo. Ronald Koeman zou echter de voorkeur geven aan Dest, aangezien de rechtervleugelverdediger ook inzetbaar is op de linkerflank.

Dest werd de afgelopen maanden ook in verband gebracht met clubs als Bayern München en Juventus. De verdediger zei na afloop van de oefenwedstrijd tussen Ajax en Hertha BSC niet bezig te zijn met een vertrek uit Amsterdam. 'Ik richt me nu helemaal op Ajax en doe mijn uiterste best om hier beter te worden.'

Johan denkt dat Dest goed zou passen bij FC Barcelona. Bekijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.