Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman wéér door het slijk gehaald: 'Hij ging leugens verkondigen'

Koeman wéér door het slijk gehaald: 'Hij ging leugens verkondigen'

9 dec 2021, 14:11

Junior Firpo heeft geen goed woord over voor zijn oud-trainer Ronald Koeman. De linksback kreeg onder Koeman weinig vertrouwen en mocht in de zomer vertrekken. In een interview met Catalunya SER geeft de 25-jarige verdediger de oefenmeester nog een trap na. Hiermee volgt hij het voorbeeld van Òscar Mingueza, die Koeman eerder al bekritiseerde.

'Ik vroeg Koeman steeds om uitleg, tot hij op een dag leugens over mij ging verkondigen. Hij vertelde me dingen die onzin waren: ik trainde slecht en ik had een slechte invloed op de groep', zegt Firpo tegen het Spaanse medium. Ook in de fysieke voorbereiding ziet hij dat het Barcelona van Koeman achter liep. 'Het voetbal is veranderd en alleen vertrouwen op de kwaliteiten en de talenten van de Barça-spelers is niet genoeg. Videoanalyse van de tegenstanders? Nee, dat deden we niet bij Barcelona.'

Firpo kwam in 2019 voor 20 miljoen euro over van Real Betis. Zijn missie in Catalonië begon twijfelachtig met 17 wedstrijden in het eerste seizoen voor Barcelona. Het tweede seizoen werd Firpo slechts nog gebruikt als sporadische invaller. Mede vanwege de financiële problemen bij Barça mocht hij daarom afgelopen zomer vertrekken naar Leeds United.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.