Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman: we moeten geloven in onszelf

Koeman: we moeten geloven in onszelf

9 okt 2018, 18:15

ZEIST (ANP) - Stapje voor stapje klautert het Nederlandse voetbal weer naar het niveau dat nodig is om weer eens op een grote eindronde te mogen uitkomen. Als je het aan Ronald Koeman vraagt, dan gaat het voorzichtig de goede kant op met Oranje en vooral met de clubs PSV en Ajax. ,,Maar nu wordt het tijd dat we in onszelf gaan geloven", zegt de bondscoach in de aanloop naar de komende interlands met Duitsland (Nations League) en België (vriendschappelijk).

,,Het is leuk dat we weer wat kleur op de wangen krijgen", vindt Koeman. ,,Veel mensen hadden vorige maand misschien verwacht dat het verschil met wereldkampioen Frankrijk groter zou zijn. Het is leuk dat we complimenten krijgen, maar dat is niet genoeg. We verliezen wel met 2-1. Het zal niet makkelijk worden, maar tegen Duitsland willen we zeker een resultaat boeken. Dat is een wedstrijd in de Nations League. Dan gaat het om punten pakken."

Koeman stelt het optreden van Ajax tegen Bayern München (1-1) van afgelopen week in de Champions League als voorbeeld. ,,Ajax begon slap. Met te veel ontzag en respect. Pas toen ze zagen dat ze mee konden met Bayern, lieten ze zien dat ze goed kunnen voetballen. Dat moeten wij ook doen."

De bondscoach is blij dat PSV en Ajax actief zijn in de Champions League. ,,Dat maakt spelers beter en daar kunnen we ook bij Oranje van profiteren." Koeman kreeg van Ajax-trainer Erik ten Hag het verzoek of hij een beetje rekening wil houden met het drukke programma voor de komende weken. ,,Maar dat zal ik zeker tegen Duitsland niet doen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.