Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman vertrekt bij Beitar Jeruzalem en kondigt pensioen aan

Koeman vertrekt bij Beitar Jeruzalem en kondigt pensioen aan

1 dec 2021, 18:36

Erwin Koeman stopt per direct als trainer van de Israëlische club Beitar Jeruzalem. Hij kondigde daarbij tevens aan definitief te stoppen als hoofdcoach van welke club dan ook. 'Het is moeilijk, maar ik doe dit om persoonlijke redenen. Het is tijd om met pensioen te gaan', aldus de oud-international op de website van de club.

Waarom hij definitief stopt, gaf Koeman (60) niet aan. Hij was sinds begin dit seizoen actief in Jeruzalem. Bekend is dat hij enige tijd geleden een operatie aan zijn hart onderging. Erwin is de oudere broer van Ronald Koeman, de voormalig bondscoach van Nederland die onlangs werd weggestuurd bij FC Barcelona.

Erwin Koeman trainde meerdere clubs, zowel nationaal als internationaal. In Nederland was hij actief bij onder meer FC Utrecht, Feyenoord en RKC, in Engeland werkte hij als assistent van Ronald bij Everton en Southampton. Hij was bovendien bondscoach van Hongarije en Oman.

Als speler kwam Koeman uit voor FC Groningen, PSV en het Belgische KV Mechelen. Hij maakte deel uit van het Nederlands elftal, dat in 1988 in Duitsland Europees kampioen werd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.