Terug

Volg Vandaag Inside

'Koeman verkiest Memphis boven Agüero'

'Koeman verkiest Memphis boven Agüero'

30 mrt 2021, 17:22

Sergio Agüero vertrekt aan het eind van het seizoen bij Manchester City. De 32-jarige Argentijn heeft een aflopend contract in Engeland, en wordt al een tijdje in verband gebracht met een overgang naar FC Barcelona, waar zijn landgenoot Lionel Messi speelt.

Toch lijkt Agüero een contract in Barcelona uit zijn hoofd te kunnen zetten. Volgens Sport en Mundo Deportivo staat de aanvaller, die 10 jaar uitkwam voor Manchester City, niet op het lijstje van trainer Ronald Koeman.

De Nederlandse trainer zou de voorkeur geven aan Memphis Depay, die het vanavond met Nederland opneemt tegen Gibraltar. De aanvaller loopt uit zijn contract en kan Olympique Lyon na afloop van dit seizoen transfervrij verlaten. Volgens Koeman past Memphis vanwege zijn veelzijdigheid veel beter in het systeem van Barcelona. Bovendien is de Oranje-international (27) een stuk jonger dan collega-aanvaller Agüero (32).

Agüero verruilde Atlético Madrid in 2011 voor Manchester. Hij maakte in 384 wedstrijden 257 doelpunten voor de Engelse club. Hij werd vier keer landskampioen met City en won een keer de FA Cup. Khaldoon Al Mubarak, voorzitter van Manchester City, kondigde aan dat de aanvaller een standbeeld voor het Etihad Stadium krijgt, naast de in aanbouw zijnde beelden van Vincent Kompany en David Silva.

"Memphis zou bij Barça de slechtste spits in 30 jaar worden"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.