Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman rekent donderdag op Van Dijk en Wijnaldum

Koeman rekent donderdag op Van Dijk en Wijnaldum

3 juni 2019, 19:21

Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat hij donderdag een beroep kan doen op Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de halve finale van de Nations League tegen Engeland. "Dinsdagochtend ga ik een kop koffie met ze drinken", vertelt hij op het kanaal van de KNVB op YouTube. "Het liefst stel ik ze op."

Van Dijk en Wijnaldum melden zich maandagavond in het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos. Ze wonnen zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur (2-0) en werden zondag nog eens uitgebreid gehuldigd. Koeman kan dinsdag en woensdag nog met zijn beoogde basisformatie voor de halve eindstrijd tegen Engeland trainen.

Zijn Engelse collega Gareth Southgate beleefde een lastigere voorbereiding op de halve eindstrijd van de Nations League. Hij miste de afgelopen week zeven spelers van Liverpool en Tottenham Hotspur. En Ross Barkley was afgelopen woensdag nog met Chelsea actief in de finale van de Europa League tegen Arsenal.

Gouden Bal

Als het aan Koeman ligt dan wordt Virgil van Dijk dit seizoen verkozen tot beste voetballer van de wereld. "Hij verdient de Gouden Bal”, stelde de bondscoach. "Iedereen is vaak gericht op spelers die doelpunten maken of voorbereiden, of beslissende treffers produceren. Als er ooit een moment is om de Gouden Bal aan een verdediger te geven, is het nu wel.”

De winnaar van de halve finale tussen Nederland en Engeland donderdag in Guimarães stuit zondag in de finale op Portugal of Zwitserland. De verliezer speelt een paar uur eerder de troostfinale tegen een van die beide landen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.