Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman reageert voor het eerst op belaging door boze Barcelona-supporters

Koeman reageert voor het eerst op belaging door boze Barcelona-supporters

26 okt 2021, 15:23

Volgens Ronald Koeman zijn de Barcelona-fans die hem zondag na afloop van het verloren duel met Real Madrid belaagden personen "zonder normen en waarden". 'We moeten ze niet te veel aandacht geven', zei de coach, wiens positie al maanden onder druk staat, een dag voor de competitiewedstrijd van woensdag tegen Rayo Vallecano.

In dat uitduel moet de nummer 9 van La Liga het doen zonder Frenkie de Jong en Pedri. De Jong liep in het duel met Real Madrid (1-2) een hamstringblessure op, Pedri herstelt langzaam van spierklachten. Het meespelen van de jonge aanvaller Ansu Fati is onzeker. 'We kijken morgen of hij mee kan reizen. Het heeft niets te maken met de blessure die hij had', aldus Koeman. Fati keerde eind september terug nadat hij door een knieblessure tien maanden niet had kunnen voetballen.

Koeman werd zondag, toen hij met zijn auto Camp Nou verliet, gehinderd door fans die op zijn auto sloegen en hem beledigden. 'Ik weet niet of je dat kunt oplossen. Volgens mij is het een sociaal probleem. Het zijn mensen die niet goed zijn opgevoed. Ze kennen geen normen en waarden', oordeelde hij.

Barcelona had zondag al een verklaring gepubliceerd waarin de club het gedrag van de fans als "gewelddadig en minachtend" omschreef. Volgens Koeman betrof het een actie van een kleine groep. 'De sfeer rond het veld was het tegenovergestelde, zelfs toen we met 2-0 achter stonden. We moeten dit soort figuren ook niet te veel aandacht geven. Ik was niet bang. Er was een moment dat ik zei: nu stap ik uit, maar dat was niet verstandig geweest. Ik begrijp dat de mensen ontevreden zijn, maar dit soort gedrag verwacht je niet.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.