Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman over trainerschap bij Barcelona: ‘Ik heb geleden onder de druk en de stress’

Koeman over trainerschap bij Barcelona: ‘Ik heb geleden onder de druk en de stress’

4 feb 2024, 16:41

Ronald Koeman vertelde zondag in Goedemorgen Eredivisie dat hij tijdens zijn carrière als trainer bij FC Barcelona heeft geleden onder de druk en de stress van de club.

Xavi Hernández stopt na dit seizoen als trainer van FC Barcelona en gaf onlangs aan dat het trainerschap bij de Catalanen een aanslag is op zijn geestelijke gezondheid. Koeman kan zich daar wel iets bij voorstellen. “Het is de zwaarste job die ik ooit gedaan heb. Zeker als het niet goed gaat of je verliest wedstrijden of je wint geen prijs. In zijn geval: als Catalaan en kind van de club heeft hij ook wel gemerkt dat het speler zijn natuurlijk zoveel leuker en mooier is dan het trainer zijn. Ook bij mij was het wel redelijk een aanslag.”

“Ik ben geen geestelijk wrak geweest”, gaat Koeman verder die tussen augustus 2020 en oktober 2021 coach was van de Catalanen. “Maar ik heb wel geleden onder de druk en stress die zo’n baan en zeker bij Barcelona met zich mee brengt. Het is niet leuk als je kinderen huilen als je een wedstrijd verliest. Dan heb je ook zoiets van ‘flikker op, wegwezen’.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.