Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman over ontwikkeling Brobbey: ‘Serieuze optie om met hem te gaan starten’

Koeman over ontwikkeling Brobbey: ‘Serieuze optie om met hem te gaan starten’

4 feb 2024, 12:40

Ronald Koeman vertelde zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie dat Brian Brobbey een serieuze optie is om mee te starten op het EK.

Koeman werd eerst gevraagd naar Joshua Zirkzee als spits. “We zijn hem nadrukkelijk aan het volgen. Hij is een speler die heel veel vrijheid heeft in de spitspositie bij Bologna, die ook inzakt en sterk aan de bal is. Hij is niet altijd in de zestien waar een spits moet zijn, omdat het veel meer een meevoetballende negen is. Ik denk dat hij iets anders is dan Brian Brobbey, waarvan ik vind dat hij een prima ontwikkeling doormaakt de laatste maanden."

Brobbey maakte zaterdagavond tijdens het duel met PSV een goede indruk op de bondscoach. “Gisteren had hij natuurlijk twee hele belangrijke momenten. Bij de eerste goal had hij niet de beste aanname, maar het vervolg was meer dan goed. Hij is verschrikkelijk snel en sterk. In de tweede helft had hij net iets te veel moeite met zijn aanname waardoor hij niet een echte open kans creëert, maar hij ontwikkelt zich, is snel en is sterk. Het is een serieuze optie om met hem te gaan starten.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.