Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman niet blij met cadeautje en rendement, wel met tweede helft

Koeman niet blij met cadeautje en rendement, wel met tweede helft

1 nov 2020, 13:07

Ronald Koeman klaagde na afloop van de uitwedstrijd tegen Alavés over het rendement van zijn eigen ploeg. Het werd 1-1 en FC Barcelona liet in de tweede helft diverse goede mogelijkheden onbenut om de 1-2 te maken.

"We moeten vaker scoren, net als woensdag. We doen verder alles goed. Het gaat niet om het karakter van het team, maar het gaat om het rendement. Als je zoveel goede kansen creëert en maar één keer scoort, dan is dat niet goed", aldus de trainer van FC Barcelona, die woensdag in de Champions League met 2-0 won bij Juventus.

"Ik weet niet of het niet eerlijk was, want we geven zélf een groot cadeau aan Alavés." Koeman refereerde aan doelman Neto, die met een knullige actie debet was aan de 1-0 van de thuisploeg.

Koeman wisselde in de rust drie keer en dat sorteerde effect. "Ik was niet blij met de eerste helft en Clément Lenglet en Sergio Busquets hadden een gele kaart op zak", verklaarde Koeman het ingrijpen. "In de tweede helft was het veel beter en hanteerden we een hoger tempo."

Frenkie de Jong deed de hele wedstrijd mee. Hij leek nog met een goede pass een bevrijdend doelpunt in te leiden, maar het bleek buitenspel. "Er waren situaties die niet in ons voordeel waren, zoals een penalty die we niet kregen. We hadden dit moeten winnen", aldus De Jong. "In de tweede helft hebben we de druk verhoogd en veel kansen gehad. We waren alleen een beetje ongelukkig."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.