Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman met tweede Copa del Rey in illuster rijtje

Koeman met tweede Copa del Rey in illuster rijtje

18 apr 2021, 10:07

Ronald Koeman is toegetreden tot een select gezelschap dat met Barcelona de Copa del Rey als speler en als trainer heeft veroverd. De oud-bondscoach van Oranje won in 1990 de Spaanse beker als libero van de Catalaanse club. Zaterdag bemachtigde hij ook als coach de Copa del Rey, dankzij een royale zege op Athletic Club (4-0).

Koeman is de zevende man die met Barcelona als speler en als trainer de Spaanse beker wint. Onder anderen Johan Cruijff, Pep Guardiola en Luis Enrique gingen hem voor.

Lionel Messi, Sergio Busquets en Gerard Piqué pakten als speler zaterdag in Sevilla voor de zevende keer de Copa del Rey. Daarmee mogen ze zich nu mede-recordhouders noemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.