Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman looft gretige en gemotiveerde Messi

Koeman looft gretige en gemotiveerde Messi

2 okt 2020, 12:19

Ronald Koeman en Sergi Roberto hebben zich na de zege van Barcelona op Celta de Vigo (0-3) lovend uitgesproken over Lionel Messi. De Argentijn kwam in Vigo niet tot scoren, maar liet zich volgens de trainer en de maker van het laatste doelpunt wel van zijn beste kant zijn.

'Messi werkte heel hard als we de bal niet hadden, wat erg belangrijk voor ons was', aldus Koeman. 'Ik ben erg trots op hoe het team heeft gespeeld. We werkten hard en speelden met veel discipline met één speler minder.' Verdediger Clément Lenglet moest vlak voor rust met een rode kaart van het veld.

De ploeg van Koeman heeft na twee gewonnen duels al zeven keer gescoord en nog geen doelpunt geïncasseerd. En dat terwijl vorig seizoen nog in mineur eindigde; de titel moest aan Real Madrid gelaten worden en in de Champions League werd Barça met 8-2 gekleineerd door Bayern München. Koeman: 'Het is niet mijn zaak om over vorig seizoen te praten. Ik heb alleen invloed op dit seizoen, maar vanaf de eerste dag heb ik spelers tot mijn beschikking die laten zien dat ze hongerig zijn en gemotiveerd om zichzelf te verbeteren. We doen het goed en gezien de resultaten kun je concluderen dat we op de juiste weg zijn.'

Gebrand

Na de overwinning in Vigo richtte ook Sergi Roberto zich tot Messi. 'Hij is zo gebrand op dit moment. Hij rende zoveel en liep de longen uit zijn lijf voor het team', aldus de Spaanse verdediger. 'We zijn zo blij dat hij er nog steeds bij is. Het feit dat hij zo gemotiveerd is, geeft ons een geweldige boost.'

Zondag speelt Barcelona thuis tegen Sevilla, dat na twee wedstrijden eveneens 6 punten heeft.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van Lionel Messi in de Champions League tussen 2004 en 2020!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.