Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman laat Spaanse journalisten schrikken met imitatie Van Gaal: 'Amigos de la prensa'

Koeman laat Spaanse journalisten schrikken met imitatie Van Gaal: 'Amigos de la prensa'

1 okt 2021, 14:07

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag tijdens de gebruikelijke persconferentie voor enige opschudding gezorgd bij Spaanse journalisten in de zaal. De hoofdtrainer van FC Barcelona zit tegen een ontslag aan te hikken, maar blijft er zelf zichtbaar koel onder. De aanwezige journalisten werden tijdens het vragenuur op de hak genomen door Koeman, met de volgende woorden: 'Amigos de la prensa'.

Met deze woorden refereerde Koeman aan het tijdperk Van Gaal bij Barcelona. Destijds kondigde Van Gaal zijn vertrek aan tijdens een persconferentie en begon met de woorden 'Amigos de la prensa'. De letterlijke vertaling hiervan is 'vrienden van de pers', waarmee Van Gaal zijn persconferentie in 2000 inluidde.

Toen Koeman dezelfde woorden als Van Gaal aanhaalde, schrokken de Spaanse journalisten logischerwijs even op. Zij verwachtten geen ontslag van Koeman, aangezien eerder werd vermeld dat hij in ieder geval tot de wedstrijd van Atlético Madrid zou aanblijven. Koeman sprak de woorden echter uit met een knipoog. Later maakte hij dat ook duidelijk in woorden. 'Ik blijf.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.