Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman keek op van Messi: 'Daar is hij een week serieus boos over geweest'

Koeman keek op van Messi: 'Daar is hij een week serieus boos over geweest'

22 sep 2021, 09:02

Ronald Koeman kan niet anders zeggen te hebben genoten van zijn samenwerking met Lionel Messi. De trainer van FC Barcelona wist wel hoe goed de Argentijn was, maar van dichtbij was het toch bijzonder om mee te maken voor Koeman. 'Bij Messi is alles een 10. Niet normaal, niet nor-maal!', zegt Koeman in een uitgebreid interview met Voetbal International.

De winnaarsmentaliteit van Messi was volgens Koeman tijdens elke trainingsvorm terug te zien. Elke rondo of partijtje moest de 34-jarige aanvaller winnen. 'Als we een afwerkvorm deden tijdens de training waren er weleens spelers die een makkelijke bal ging stiften, beetje dollen. Maar bij Messi was alles: boem, boem, boem, boem. Nooit tierelantijntjes, alles functioneel. En altijd alles willen winnen, hè'.

Voor de training bij Barça is er altijd een rondo en wanneer de bal twintig keer rond gaat krijgen de spelers in het midden een extra beurt. 'Gebeurt dat drie keer achter elkaar, gaan ze een haag vormen en de twee die in het midden stonden lopen dan door die haag heen en krijgen dan tikjes tegen hun hoofd en zo. Ik vroeg Messi of het hem een keer was gebeurd. 'Ja, één keer', zei hij. In al die jaren. Met hem verloren de ouderen nooit een oefening van de jongeren. Is een keer gebeurd en daar is Messi een week serieus boos over geweest. Echt, een geweldenaar', vertelt Koeman.

Koeman heeft naast Johan Cruijff nog nooit iemand meegemaakt met zoveel voetbalkennis als Messi. 'Laatst zag ik Ansu Fati vanaf drie meter naast schieten, gewoon door gebrek aan concentratie. Maar dat had-ie níét gedaan als Messi er nog bij was geweest. Dan kreeg-ie ’m gelijk, werd Messi woest. Ik ben behalve Cruijff nooit iemand tegengekomen met zijn voetbalintelligentie. Alfred legde de oefeningen weleens uit in het Engels en dat spreekt Messi niet zo goed. Maar na een paar seconden had-ie het al door', aldus Koeman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.