Koeman is Araújo weer kwijt

8 feb 2021, 15:37

Ronald Koeman moet het bij FC Barcelona weer een tijdje doen zonder Ronald Araújo. De Uruguayaanse verdediger viel zondag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Real Betis (2-3) al na ruim tien minuten uit. Araújo heeft een verstuikte linkerenkel, zo concludeerde de medische staf van Barcelona na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe lang hij niet kan voetballen. Vorige maand stond de verdediger ook al een paar weken geblesseerd aan de kant.

Koeman wilde Frenkie de Jong en Lionel Messi aanvankelijk wat rust geven en zette beiden op de bank in Sevilla. De Jong moest echter al na 12 minuten het veld in als vervanger van Araújo. Messi kwam in de 57e minuut binnen de lijnen en zorgde binnen twee minuten voor de gelijkmaker (1-1). Dankzij een laat doelpunt van een andere invaller, Francisco Trincão, won Barcelona uiteindelijk met 3-2.

De ploeg van Koeman staat op de tweede plaats in La Liga, 7 punten achter Atlético Madrid, dat twee wedstrijden minder speelde. Woensdag speelt Barcelona in de halve finales van het Spaanse bekertoernooi tegen Sevilla.