Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman in aanloop naar El Clásico: 'Ik leef op een vulkaan'

Koeman in aanloop naar El Clásico: 'Ik leef op een vulkaan'

23 okt 2021, 16:18

Ronald Koeman heeft nog maar weinig momenten kunnen genieten van zijn baan als hoofdtrainer van FC Barcelona. Koeman staat al sinds zijn aanstelling onder hoge druk en heeft te weinig tijd om plezier te beleven aan zijn functie.

Barcelona won de laatste wedstrijden tegen Valencia (3-1) en Dinamo Kiev (1-0). Koeman is blij dat voorzitter Joan Laporta zijn vertrouwen in hem heeft uitgesproken. 'Ik voel me gesteund, maar alles valt en staat met resultaten', beseft hij. De club uit de Catalaanse hoofdstad heeft slechts 2 punten minder dan Real Madrid.

Koeman hoopt dat FC Barcelona zondag in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid kan aantonen dat het op de goede weg is. 'De eerste Clásico van het seizoen is niet beslissend', concludeerde de oud-bondscoach van Oranje. 'Maar de trainer van Barcelona staat altijd onder druk als er een duel met Real Madrid aankomt. Ik weet hoe belangrijk deze wedstrijd is.'

Koeman gaf eerder al aan dat zijn huidige functie een droombaan voor hem is. De trainer heeft door de hoge druk alleen nog maar weinig plezier kunnen ervaren van zijn tijd in Spanje. 'Te weinig, maar dat ligt ook aan het feit dat we pas weer een paar wedstrijden publiek hebben. De sfeer zou nog zoveel beter kunnen zijn met een vol stadion. Tijdens zo'n wedstrijd tegen Real, dan geniet je wel van het feit waar je bent. Maar ik zeg niet voor niets dat het meer kan. Je leeft op een vulkaan. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar als je daar niet mee om kunt gaan moet je het niet doen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.