Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman hoopt op Messi in finale Spaanse Supercup

Koeman hoopt op Messi in finale Spaanse Supercup

14 jan 2021, 09:51

Ronald Koeman van FC Barcelona kon woensdagavond laat na de ontsnapping tegen Real Sociedad nog niet zeggen of sterspeler Lionel Messi zondag in de finale van de Spaanse Supercup weer van de partij zal zijn. "Ik hoop het wel, maar ik weet het nog niet. We zullen zien", liet de oud-bondscoach weten.

Messi bleef in Córdoba aan de kant met een lichte spierblessure. Hij zag Barcelona in de halve eindstrijd worstelen tegen Real Sociedad. Na 1-1 in de reguliere speeltijd en de verlenging kwam de ploeg van Koeman in de strafschoppenreeks met de schrik vrij (3-2). Met twee reddingen was doelman Marc-André ter Stegen belangrijk voor Barça en ook Riqui Puig kreeg complimenten van Koeman. De 21-jarige invaller bood zichzelf aan als vijfde strafschopnemer en schoot zijn ploeg naar de finale.

"Ja, inderdaad, ik had vier namen op mijn papiertje staan", erkende Koeman. "Ik vroeg wie de vijfde wilde nemen. Daarop kwam een positieve reactie van Riqui Puig. Hij deed het heel goed."

Middenvelder Puig wacht onder Koeman nog op zijn eerste basisplaats in de competitie. "Ik blijf lachen, ik ben een vrolijke jongen, ook al krijg ik nog niet veel speeltijd", gaf hij na afloop te kennen. "Ik probeer er gewoon het beste van te maken iedere keer als ik mag invallen."

Barcelona speelt zondag in de finale tegen de winnaar van het duel donderdag tussen Real Madrid en Athletic Bilbao. Koeman wil in de eindstrijd zijn eerste prijs pakken met de Catalaanse club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.