Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman: 'Hooguit de Nations League van september voorbereiden'

Koeman: 'Hooguit de Nations League van september voorbereiden'

24 mrt 2020, 10:00

Bondscoach Ronald Koeman zou vandaag eigenlijk de eerste training van 2020 van het Nederlands elftal leiden, maar in plaats daarvan zit Koeman thuis. Eigenlijk zou Oranje oefenen tegen de Verenigde Staten en Spanje.

'Ik ben zelf maar wat aan het sporten. Thuis heb ik een gym en ik ben op de racefiets bezig. Dit is wel een tijd om goed fit te worden', zegt Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Als er geen wedstrijden voor het Nederlands elftal op het programma staan, dan vergadert de bondscoach altijd op dinsdag met zijn staf. Dat lijkt voorlopig echter niet te gebeuren. 'Nee, voorlopig hebben wij als staf alles geschrapt. Er zijn geen wedstrijden om te bespreken en geen actuele prestaties van spelers. Het kantoor in ‘Zeist’ is ook tot nader order dicht. Eerst zullen competities weer van start moeten gaan. En je zult moeten weten of je met Oranje nog iets gaat doen voor de zomer. Hooguit de Nations League, die start in september', vertelt Koeman.

Ruud van Nistelrooy zou in aanloop naar en gedurende het EK 2020 deel uit maken van de staf van Koeman. Op de vraag of dat volgend jaar nog steeds zo zal zijn antwoordt Koeman: 'Wat mij betreft wel. We hebben er contact over. Ik zie graag dat hij ons komt versterken in de periode van een EK. Het zal grotendeels aan Ruud zelf liggen wat er mogelijk is. Hoe gaat zijn trainersloopbaan er na komend seizoen uit zien?'

Als laatste gaat Koeman nog in op de vraag hoe het verder moet met het voetbal door de coronacrisis. 'Ik denk eerlijk gezegd dat niemand nu alles precies weet momenteel. En dat is heel logisch. Daarbij: gezondheid staat voorop. Laten we eerst als land alles op alles zetten om uit deze crisis te komen.’

VIDEO - Johan ziet kansen in uitstel EK: 'Dit is niet slecht voor Koeman'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.