Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman, Heitinga en Van de Beek denken aan Sjaak: 'Fantastische gozers'

Koeman, Heitinga en Van de Beek denken aan Sjaak: 'Fantastische gozers'

15 apr 2020, 23:00

Ajax-icoon Sjaak Swart zit veel thuis in de tijden van het coronavirus. 'Mister Ajax' mist het buiten zijn en het voetbal enorm, maar houdt zich wel strikt aan de regels: 'Mijn lieve vrouw Andrea heeft nog maar veertig procent longinhoud, dus blijven we thuis en houden we letterlijk iedereen op afstand', zo laat hij weten aan De Telegraaf.

Verschillende grootheden uit het voetbal steken Swart een hart onder de riem. John Heitinga kwam onlangs een bal langs brengen zodat de oud-international in de tuin een balletje kan trappen: 'Sindsdien trap ik het balletje elke dag met links en rechts een paar honderd keer tegen de muur in mijn achtertuin.'

Heitinga bezorgt ook maaltijden bij Swart. Bondscoach Ronald Koeman is ook langs geweest met een gebakje: 'Fantastische gozers. Ronald stond hier voor de deur met een doos gebak en John brengt in het kader van zijn actie (Bordje voor onze Helden, red.) vaak twee maaltijden.'

Het contact met zijn grote vriend Donny van de Beek mist de oud-voetballer misschien wel het meeste: 'Hij sliep twee, drie keer in de week bij Andrea en mij. Die gezelligheid ga je met terugwerkende kracht nog meer waarderen. Al werd het logeren al iets minder, doordat hij een vriendinnetje heeft. Don krijgt zijn eigen leven en dat is normaal. En Estelle is een schat van een meisje. Nu FaceTimen we veel, maar daar ben ik nog niet zo goed in. Ik zie vaak mezelf.'

Eén keer per dag gaat Swart erop uit. Hij blijft wel voorzichtig: 'Mensen die dichterbij dan twintig meter komen, schiet ik weg met mijn luchtbuks', zegt hij lachend.

VIDEO - Sjaak Swart in Koning TOTO-commercial

Sjaak Swart in nieuwe Koning TOTO-commercial
1:17
Sjaak Swart in nieuwe Koning TOTO-commercial

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.