Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman gewaarschuwd: 'Hij kan alleen bidden dat deze ellende aan hem voorbij gaat'

Koeman gewaarschuwd: 'Hij kan alleen bidden dat deze ellende aan hem voorbij gaat'

4 jan 2024, 13:03

Fysiotherapeut Leo Echteld verwacht het ergste voor Ronald Koeman en vertelt in gesprek met De Telegraaf dat de bondscoach alleen nog maar kan bidden dat hij niet nog meer spelers kwijtraakt, vanwege een blessure in de voorbereidingen naar het EK 2024.

"Dat topspelers grote toernooien missen, is van alle tijden, maar doordat het speelschema voor topspelers tegenwoordig moordend is en de druk alsmaar nóg verder toeneemt, lijkt het vaak niet de vraag óf, maar wanneer spelers geblesseerd raken. Als bondscoach kun je tegenwoordig alleen maar bidden dat die ellende aan je voorbij gaat”, signaleert Echteld die sinds 1990 actief is in het internationale topvoetbal.

Volgens de fysiotherapeut klopt het dan ook niet dat spelers die op tijd terugkomen van een zware blessure er op een eindtoernooi profijt van hebben dat ze een groot deel van het seizoen gemist hebben en daardoor frisser zouden zijn. “Dat was in 1988 misschien zo bij Marco van Basten en dat voorbeeld wordt ook altijd aangehaald. Maar op eindtoernooien is de intensiteit zo gigantisch toegenomen dat ritme voor topspelers óók cruciaal is. In de nieuwe voetbalwerkelijkheid zullen Jurriën Timber en Micky van de Ven, die de komende weken of maanden terugkomen van hun blessure, alle zeilen moeten bijzetten om in juni wedstrijd topfit te zijn", besluit Echteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.