Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman en Slot zien 'zorgwekkende' en 'slechte ontwikkeling' ontstaan in Eredivisie

Koeman en Slot zien 'zorgwekkende' en 'slechte ontwikkeling' ontstaan in Eredivisie

28 sep 2022, 11:33

De Eredivisie bestaat tegenwoordig voor een groot gedeelte uit buitenlandse spelers en het lijkt er steeds meer op dat de Nederlandse competitie een podium begint te worden voor spelers met een buitenlands paspoort. "De KNVB maakt zich zorgen, Ronald Koeman noemt de ontwikkeling 'zorgwekkend' en Arne Slot vindt het 'een slechte ontwikkeling'", schrijft het Algemeen Dagblad.

Het Algemeen Dagblad gaat woensdagochtend in op de huidige situatie in de Eredivisie. Het heeft vooral te maken met de hoge prijzen die subtoppers vragen aan topclubs, waardoor Ajax, PSV en Feyenoord noodgedwongen spelers moeten halen uit het buitenland. "Omdat de prijs-kwaliteitsverhouding lang niet altijd hetzelfde is als het om een speler uit de Eredivisie gaat of over een jongen uit het buitenland", gaf Feyenoord-trainer Slot al eerder aan.

Koeman noemt 'de tendens die gaande is zorgwekkend'. De toekomstige Oranje-bondscoach vindt dat de beste spelers uit de subtop eerst de stap moeten maken naar een topclub uit de Eredivisie, voordat ze naar het buitenland gaan. "Dat is goed voor spelers, daar worden ze vaak beter van", aldus Koeman, die in het verleden ook eerst de overstap maakte van FC Groningen naar Ajax.

Jan de Jong, bestuurder van de Eredivisie CV, geeft aan dat het aanbod van buitenlandse spelers 'schier oneindig lijkt te zijn'. "Technische directeuren vinden Nederlandse voetballers volgens mij ook vaak te veeleisend. Met alle statische gegevens die tegenwoordig voor handen zijn, is het makkelijk winkelen. Bijkomend voordeel voor technische directeuren is dat als je spelers kan huren de kans op miskopen veel kleiner wordt", aldus De Jong.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.