Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman baalt van uitspraken Interim-voorzitter Barça over Messi

Koeman baalt van uitspraken Interim-voorzitter Barça over Messi

4 dec 2020, 17:05

Trainer Ronald Koeman van FC Barcelona heeft vrijdag tijdens een persconferentie zijn Franse aanvallers Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé gecomplimenteerd over hun recente vorm. Tegelijkertijd ging de Nederlandse oefenmeester in op uitspraken van interim-voorzitter Carlos Tusquets over het verkopen van sterspeler Lionel Messi. Koeman vond dergelijke opmerkingen 'niet helpen om de rust te vinden die we nodig hebben om ons werk te doen'.

De Franse wereldkampioen Griezmann heeft zijn goede vorm hervonden, met drie doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden. Vooral Griezmann's fraaie goal met de hak woensdag in de Champions League tegen Ferencváros (0-4) stemde Koeman tevreden. 'Hij is een geweldige speler, hij kan met verschillende aanvallers op verschillende posities spelen', aldus de trainer. 'De verandering in vorm is niet alleen omdat hij op verschillende posities speelt, maar ook omdat hij meer vertrouwen heeft. Het begint altijd vanuit het mentale.' Ook Dembélé is na een jaar vol blessures terug op de goede weg. 'Ik ben erg blij met zijn optreden de laatste tijd', stelde Koeman. 'Hij gaat beetje bij beetje vertrouwen krijgen. Dembélé is de laatste tijd erg blij. We zien dat hij gelukkig is en we blijven met hem werken.'

Daarna ging de 57-jarige Koeman in op de bewering van interim-voorzitter Carlos Tusquets, die stelde dat Barcelona beter af was geweest met de verkoop van Messi. 'Als er iemand is die over zijn toekomst moet beslissen, dan is het Leo zelf', zei Koeman daarover. 'Het kan me niet schelen wat er buiten de club wordt gezegd, maar opmerkingen van binnenuit helpen ons niet om de rust te vinden die we nodig hebben om ons werk te doen. We kunnen niet controleren wat er buiten gezegd wordt, maar van binnenuit is een ander verhaal.'

Zaterdagavond (21.00 uur) speelt Barcelona de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Cádiz. De Catalanen staan zevende op de ranglijst in La Liga, en missen tegen de club uit Andalusië de geblesseerden Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Sergi Roberto en Ansu Fati.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.