Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman blij met briefje van assistenten

Koeman blij met briefje van assistenten

20 nov 2018, 02:13

GELSENKIRCHEN (ANP) - Ronald Koeman kreeg in de slotfase van de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland een briefje van zijn assistenten in de hand gedrukt. ,,Ik weet niet of het Dwight Lodeweges of Kees van Wonderen was", zei de bondscoach voor de camera van de NOS. ,,Maar op het papiertje stond een opstelling met Virgil van Dijk in de spits."

Koeman durfde het echter niet aan om bij een achterstand van 2-0 zijn verdediger al naar voren te sturen. ,,Want dan was het 3-0 en 4-0 geworden. Maar na die 2-1 van Promes in de 85e minuut moest het wel", zei hij.

De bondscoach gaf het briefje snel aan Kenny Tete. ,,Want die stond dicht bij mij in de buurt", zei hij. En het briefje kwam via Matthijs de Ligt in de handen van Virgil van Dijk, die meteen naar voren trok en in de slotminuut voor 2-2 zorgde. ,,Het is fantastisch dat het dan zo uitpakt", zei Koeman. ,,Maar nogmaals het was niet mijn briefje. Het handschrift was van Van Wonderen of Lodeweges. En zonder dat briefje met een opstelling met Van Dijk in de spits had ik mijn ploeg nooit zo snel kunnen bereiken. We kunnen spreken van een teamprestaties dus."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.